Kunstwens met Suzanne

Kunstwens Suzanne (11 jaar)

Annelies had mij namens Stichting Kunstwens in juni 2012 gevraagd of ik de kunstwens van Suzanne wilde vervullen en dat wilde ik graag doen. Vervolgens heb ik met Gonny, de moeder van Suzanne, telefonisch de wensen van Suzanne nader besproken. Daaruit bleek dat Suzanne graag knutselt en ook graag schildert, het liefste dieren. Afgesproken werd dat Gonny en haar dochter Suzanne op woensdag 18 juli naar mijn atelier zouden komen.

Die woensdagmorgen zag ik een vrolijke jonge dame die veel zin had om te schilderen. Zij had een klein en een groot schildersdoek meegebracht. Op mijn vraag wat zij graag wilde schilderen riep ze spontaan: “Een orka, dat is mijn lievelingsdier. En ook dolfijnen!!”. We begonnen met het kleine schilderij en Suzanne had een goede voorstelling van een orka.
Eerst werden de contouren op het doek getekend waarna zij de orka enthousiast verder gestalte gaf. Het oog van Suzanne viel daarna op een stuk ribbelkarton en dat wilde zij erbij plakken. Vanzelfsprekend beschilderde zij ook dit karton dat vervolgens als golven onder de orka werd geplakt.

Annelies onderhield zich intussen met Gonny en onder het genot van koffie en cake volgden zij de vorderingen van de jonge kunstenares.

Na nog een paar verfstreken was het schilderij volgens Suzanne klaar. Enkele aanvullende tips van mijn kant om het schilderij te completeren vond Suzanne eigenlijk niet meer nodig. Zij was zeer stellig: ‘Zo vind ik het goed, het is af. Ik wil er verder niets meer aan doen”. Zij liet duidelijk zien wat zij wilde en dat is een goede instelling.
Vervolgens was het grote doek aan de beurt. Hier wilde Suzanne graag een dolfijn op schilderen, het liefst een moederdolfijn met een babydolfijn. Ook hier werden de contouren eerst met houtskool opgezet en toen ze daarover tevreden was, ging Suzanne gedreven verder met het schilderen. Op het einde van de ochtend wilde zij toch graag stoppen met schilderen. Het grote schilderij was nog niet helemaal af volgens haar wens maar dat wilde zij graag thuis verder af maken.
Suzanne kon terug zien op een spannende morgen met mooie schilderijen als resultaat. Ze was blij en trots!
Het was een fijne ontmoeting met Suzanne en ik vond het boeiend om met haar te hebben geschilderd.

Arno

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.