Een prachtige bemiddelingsactie van onze kunstenaar Cees Lodder

Op 23 November 2012 was het zover! De uitreiking van de cheques aan de goede doelen door Stichting Mont Ventoux.
Yvonne van Delft mocht als voorzitter van Stichting Kunstwens de cheque in ontvangst nemen.
Wij waren weliswaar het kleinste goede doel, maar het leverde toch een prachtig bedrag op van € 5.000,- Een bedrag waar wij heel veel individuele kunstwensen mee kunnen vervullen. Dank voor de toekenning door de commissie goede doelen van Stichting Mont Ventoux en het voorbereidende werk van onze kunstenaar Cees Lodder.
Ook dit is weer met hartekracht tot stand gebracht. Verder willen wij graag onze waardering uitspreken voor de gehele organisatie van Stichting Mont Ventoux en alle mensen die zo hun best met fietsen hebben gedaan. Petje af.

Wat vooraf ging:
Onze kunstenaar Cees Lodder heeft als één van de deelnemers op 1 september 2012 de Mont Ventoux beklommen. De motivatie van Cees om deel te nemen zijn de ernstig zieke kinderen.
Alle deelnemers halen op deze manier geld op voor KWF kankerbestrijding en lokale kankergerelateerde goede doelen. Tenminste zestig procent van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Veertig procent gaat naar lokale goede doelen. Cees Lodder heeft Stichting Kunstwens onder de aandacht gebracht bij Stichting Mont Ventoux.

Eind juni kwam er een mooi bericht:

Stichting Kunstwens vinden we een prachtig initiatief en ondersteunen we dan ook van harte !

Stichting Mont Ventoux heeft op 1 september met meer dan duizend mensen de berg beklommen. Het evenement is ontstaan in Steenwijk. Een groep vrienden van René Gaastra, die een hersentumor heeft, besloot voor hem de berg op te fietsen om op deze manier geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. De actie is uitgegroeid tot een landelijk evenement.
Naast Stichting Kunstwens worden de volgende lokale goede doelen ondersteund: Stichting De Zonnesteen in Zwolle (inloophuis), Stichting Hospice Groep Vechtstate (Hospice Dalfsen), Stichting Hospicezorg Zuidoost-Drenthe(’t Huis van Heden in Emmen), Stichting Under the Ivy(Sigrids Garden in Emmen), Stichting Toon Hermans Huis Drenthe (in Hoogeveen), Stichting Ambiance Noord-Nederland (in Zuidhorn – Groningen), Stichting ZeewoldeGestrikt (Zeewolde), Stichting Haarwensen (Mijdrecht) en Stichting Toon Hermans Huis Weert.
Voor meer informatie: www.grootverzettegenkanker.nl Op deze website kunnen ook de deelnemers financieel worden ondersteund.

Hieronder het verslag van Cees Lodder:

Aan al diegenen die hebben bijgedragen aan een geweldig doel.

Vanaf 28 augustus had de Stichting zijn tenten opgezet op het appartementen-complex te Montbrun, de infobalie geopend, en konden de deelnemers die op eigen gelegenheid waren gekomen zich melden met hun startnummer en vertrok je met een kledingpakket onder de arm naar de camping. Terug bij de caravan, de fiets inspectie, even uitproberen in de directe omgeving met een paar korte klimmetjes. Tjonge man, het is hier heel wat steiler als in Limburg!! Donderdagochtend weer wat hogerop, een hele pittige training maar ik was niet ontevreden. ’s middags kwamen de bussen met deelnemers aan (tien bussen) en ’s avonds een welkomstdrankje aan de bar. Vrijdag meegedaan aan een lichte training voor deelnemers om in de stemming te komen en in de middag fietsen inleveren bij de vrachtwagens en die werden de volgende morgen vroeg naar de start gebracht in Bedoin aan de voet van de berg. ’s Avonds een informatiebijeenkomst. Het weer was die dag al slecht; koud, harde wind en onweer. Het bestuur was met auto’s en motoren naar de top gereden om pols hoogte te nemen. Zij deden verslag van hun bevindingen: ijskoud, stormachtige mistral en kans op onweer. ”Als het weer niet verbetert zal de finish 6 km lager zijn” was de boodschap van het bestuur. De laatste 6 km zou niet gefietst of gelopen worden, te gevaarlijk!! De volgende morgen alle deelnemers in bussen naar de start, fietsen ophalen en aansluiten bij de kleur van je groep. De voorzitter was speaker en starter, hij sprak iedereen moed in en herdacht verschillende deelnemers die er niet meer zijn met een minuut stilte. De eerste 6 km 5-6 %, toen het bosgedeelte 11 km tussen de 7 en 11 % en dan de finish op Chalet Reynard, een geweldig gebeuren!!
Alles heeft een enorme indruk op me gemaakt en ik was blij met de wijze waarop ik de tocht heb volbracht. Vlak daarna moest ik toch ook weer even denken aan die kinderen waar ik voor fiets. Dan prijs ik mij gelukkig !!
Op 23 november a.s. wordt op een feestelijke bijeenkomst in de Meenthe te Steenwijk bekend gemaakt hoeveel geld er voor het Kanker Fonds door al die sporters bijeen gebracht is. Of kijk op de website: www.grootverzettegenkanker.nl
Heel veel dank voor jullie bijdrage,
Vriendelijke groeten,

Cees Lodder

Een geweldig verhaal van onze kunstenaarCees Lodder. Dank je wel Cees voor je enorme inzet!

Datum:
Categorie: Bijzondere activiteiten
Tags:

Comments are closed.