Schildermiddag UMCG Groningen 16 januari 2013

Wat een gezellige drukte was het woensdagmiddag 16 januari bij het kindertheater van de Beatrixkliniek in het UMCG te Groningen.
Stoelen en banken werden in een grote kring gezet rond het theaterpodium, de tafels werden aan elkaar geschoven , beschermt met plastic en op de tafels werden de schildersezels en houten paletten klaargezet. Op iedere ezel kwam een echt schilderdoek te staan en grote en kleine soorten kwasten er naast.
De zes kunstenaars, die deze schildermiddag verzorgen in het UMCG zijn enthousiast bezig om alles zorgvuldig voor te bereiden om de kinderen een fantastische schildermiddag te kunnen bezorgen.
De medewerkers van UMCG Teevee zijn ook al druk bezig om de camera’s te plaatsen, de belichting te installeren en het geluid te controleren, want deze schildermiddag wordt rechtstreeks uitgezonden ! De tafels zijn zo opgesteld dat alle kinderen in beeld kunnen komen.
Om half drie komen de eerste kinderen al beneden .
De presentatrice van UMCG Teevee, “ Marlotte “ opent de middag , de camera loopt en de kunstenaars ontfermen zich over de kinderen die aan hun tafel komen zitten.
Even leek het rustig te blijven, maar ineens kwamen de kinderen uit alle richtingen naar het gezellige theater en alle tafels zaten vol.
Wat werd er prachtig geschilderd ! Op het palet lagen al veel kleuren , maar soms moest er een bijzondere kleur gemaakt worden en de kunstenaars gaven hierbij advies.
UMCG Teevee interviewde de kinderen, maar ze waren zo geconcentreerd bezig, ze maakten zulke mooie schilderijen en zelfs Marlotte , de presentatrice, begon ook aan een mooi schilderij.
Een paar kinderen hebben op hun afdeling met de kunstenaar geschilderd , omdat ze niet in de hal konden komen.
Bijzonder was ook het schilderij dat Cheryl maakte

Het verhaal dat zij daarbij vertelde was heel ontroerend: Een klein doosje voor alle kinderen in het ziekenhuis die ziek zijn, daaruit komen allemaal hartewensen voor deze kinderen van klein naar groot.

Aan het einde van de middag waren er door 26 kinderen prachtige kunstwerken gemaakt. De kinderen en de ouders vonden het een geweldige middag en de kunstenaars waren onder de indruk van alle mooie schilderijen.

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.