Kunstwens met Jayden

Kusjes van Jayden

Woensdagochtend 6 februari 2013 ging ik richting het Sophia Kinderziekenhuis. Als een spreekwoordelijke pakezel had ik tassen vol materiaal meegesleept op mijn fiets. Daar ontmoette ik Jayden en zijn ouders. We mochten alvast naar de afdeling toe. Het was wachten op zijn waardes en op de afspraak met de dokter, en wachten is niet leuk als je 4 bent en nuchter moet blijven. Die grote tassen die ik bij me had trokken al snel zijn aandacht, hij wist precies wie ik was en wat ik kwam doen.

2 tafeltjes erbij en een aantal stoelen en Jayden kon zijn atelier in gaan richten. De tassen gingen open en hij vertelde mij exact welke kleuren het waren. Jayden foppen zat er niet in, “dat is niet roze, dat is geel”. Ze werden allemaal keurig in een mooie cirkel op het tafeltje gezet. Toen de penselen pakken, het schort aan en we konden aan de slag.

Jayden koos 2 doeken uit. 1 voor papa en 1 voor mama. De allermooiste kleuren waren volgens Jayden: Paars, donkerblauw (want die lijkt op paars) oranje, groen en rood. Papa en mama moesten wel meedoen natuurlijk, en dat deden ze. Al schetsend kwam mij ter oren dat Jayden als hij tekent heel vaak kusjes maakt. Na het schetsen konden de penselen en de verf erbij en binnen een paar minuten waren de doeken vol.

Toen de dokter even wilde praten hebben Jayden en ik samen de schilderijen op ons gemakje afgemaakt. Tussendoor even met de duplo spelen en lekker kleuren mengen want dat is wel erg leuk. Ook het zeil op de grond goedleggen en verfdopjes erop en eraf draaien, penselen schoonmaken etc. zijn leuke bezigheden met een wachtende 4 jarige. En na zo’n 1,5 uur waren de schilderijtjes helemaal af en was Jayden moe. Hij ging bij zijn knuffel in bed liggen tot zijn behandeling voor die dag klaar was. En die schilderijen…al die mooiste kleuren stonden erop en daaroverheen…..zijn kusjes, kusje van Jayden.

Lieve Jayden ik vond het heel bijzonder om met je te schilderen. Heel veel xxx jes, Ansjel

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.