Kunstwens met Mara

23 Juni 2013

Toen ik bij Mara thuis kwam, zat Mara al helemaal klaar in haar stoel aan de tafel. In het begin een beetje verlegen, maar als mama naast haar kwam zitten was het goed.

Op de tafel lagen ook allemaal knuffeltjes, die moest ik eerst maar eens begroeten.Daarna was ze toch wel benieuwd wat ik allemaal had meegenomen. Blauw is haar lievelingskleur en wat een geluk dat ik een hele mooie heldere kleur blauw in mijn kratje had!

Rood is ook mooi, groen, geel en roze…. Om de beurt kwamen de kleuren te voorschijn. Alleen oranje was er niet. Hoe moest dat dan? Samen bedachten we dat we misschien wel oranje kunnen toveren! Ik had een mooi verfschortje meegenomen, maar Mara piekerde
er niet over dat aan te doen. Mama moest het maar aantrekken. Hoe mama ook haar best deed, het paste niet. Een grote klodder geel in een bakje en een beetje rood. Mara
roerde en roerde en jawel hoor. Mara toverde oranje verf! Dat was knap!

Mara heeft niet één maar twee schilderijen gemaakt. Haar knuffeltjes mochten ook meedoen. Zij kregen een kwast en verf en mama moest hen een beetje helpen. Mara hoefde niet geholpen, zij kon het al helemaal zelf. Na het verven moest er ook nog geknipt en geplakt worden. Van zacht rubberfoam heeft Mara en haar papa mooie figuurtjes geknipt. Een zon met echte zonnestralen! Een huis en mooie grassprieten!

 

 

 

Meer dan twee uur heeft ze geschilderd en geknutseld. Het derde schilderijtje bewaren we maar tot morgen. Dan komt oma. Oma vindt het ook fijn om samen met Mara een schilderij te maken. En haar knuffeltjes? Die helpen dan gewoon weer mee!

Isabel van Duijne

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.