Kunstwens met Jarno

Een tankboot en een zeilboot met ik.

Met een auto vol spullen kwam ik aan bij het huis van Jarno. Tijdens het parkeren ging de deur al open. Een klein 5 jarig jongetje met blonde stekeltjes en een oranje shirt stond in de deuropening te glimlachen naar me terwijl ik aan kwam lopen. “Hallo mevrouw zal ik u helpen? Ik kan heel goed helpen hoor.” Hij liep met me mee naar de auto en het ijs was direct gebroken. Alle spullen naar binnen, op de tafel gezet en toen konden we aan de slag.
Dat blauw zijn lievelingskleur was dat had ik al gehoord, dus extra veel potten blauw had ik ingepakt. Jarno houdt wel van gezellig kletsen en dat deed hij dan ook. We hadden het over naar school gaan, want de vakantie was bijna over. En dat hij later in een molen wil wonen en ook komt het ziekenhuis even ter sprake. Want hoe gezellig we het ook hebben, de oorzaak van onze ontmoeting, namelijk het feit dat Jarno leukemie heeft, kan ik niet anders omschrijven dan oneerlijk en heel erg verdrietig.

Jarno had een mooi verhaal over de slaapdokter in het ziekenhuis. Daar kan je golven maken met je vingers. (Door middel van aangesloten zijn op een monitor, deze reageert op beweging zodoende krijg je golven). Golven en zee zijn ook wat we zijn gaan schilderen. Zijn kamer is geheel in dat thema dus dat past wel erg mooi. Nadat de achtergrond voorzien is van alle variaties van de kleur blauw die je kan bedenken nemen we even een pauze. Jarno tekent wat hij op de golven wil hebben. “Een tankboot en een zeilboot met ik.” “Een tankboot?” zei ik. “Ik weet niet goed hoe ik dat moet maken…” “Ik leer het je wel, handig toch.” zei Jarno lachend. “Kijk, ik steekte mijn duim op”. En hij wijst naar een poppetje dat op de hoek van de zeilboot staat.

Super geconcentreerd wordt alles geschilderd, er komt ook nog een vuurtoren bij. Ruim 2 uur na mijn komst pak ik alles weer in. Jarno helpt weer enthousiast en loopt mee naar de auto. Ik rijd weg…er staat een jongetje van 5 in de deuropening hard te zwaaien.

 

 

 

 

Lieve Jarno, wat heb je super mooi geschilderd. Stuur je een kaartje als je in de molen woont? Liefs Ansjel

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.