Kunstwens met Luuk Telle

Op 13 november 2013 werd de kunstwens van Luuk vervuld. Luuk had desgevraagd niet een heel speciale wens als onderwerp voor de schildering, maar Moeder Lucienne had al door de telefoon verteld, dat Luuk erg van dj’s hield, maar ook van dolfijnen! Voor een nat-in-nat schildering is dat dan wel de beste keuze, dus meteen het papier natgemaakt terwijl het een en ander over de techniek verteld werd en het mengen van de 3 kleuren waar je alles mee kon maken!
Gewoon de beweging van het water maken horizontaal over het papier kon Luuk heel goed, en nog vóór hij op de helft van het papier was aangekomen, zagen we al een vis zwemmen!
“WAAUW, DAT IS MAGISCH” Luuk geloofde zijn ogen niet en ging
Dubbel gemotiveerd verder;
Toen het hele vel vol geschilderd was, ook met grote golven vooraan, zagen we de ene na de andere vis opduiken uit de golven en werden Luuk’s ontdekkingen steeds talrijker! Zo kwamen er niet alleen dolfijnen maar ook andere soorten vissen en Luuk constateerde: “daar word ik helemaal rustig van!” en “dat wil ik wel vaker doen” Moeder wilde het wel inlijsten en heeft foto’s gemaakt; niet alleen van het schilderij,maar ook van haar zoon, die dat niet eens merkte, zo ging hij erin op! Het was een genoegen om met zo’n enthousiaste jongen (en moeder) te werken en aan het eind van de twee uur liet Luuk ook nog allemaal (gedeeltelijk door hem bewerkte) spekstenen zien.
Pauline Hupkes

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.