Bijzonder project met Nadia van Vuuren : Ouroubouros

Op 29 augustus 2012 is er door de Rotary in Dordrecht een krijtmiddag georganiseerd voor Stichting Kunstwens. Zie berichtgeving elders op deze pagina. Dat heeft een mooi bedrag opgeleverd. Als tegenprestatie heeft Kunstwens op 13 november 2013ourobouros 1 een middag georganiseerd in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.
Hieronder het bijzondere verhaal van dit project:

Toen Lieke en ik aankwamen in het auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht waren de artiesten bezig met de try out. We gingen zitten en waren gelijk geboeid door het sprookje, geschreven door Nadia van Vuuren. Zij zingt en speelt zelf mee, samen met Emile Zeldenrust (spel),Freek (zang, spel en composites ), Dieuwke Le Feber (muziek).
Guido Hagen verzorgt de techniek.

Voor het meters hoge doek was een zithoek ingericht voor de kinderen en daarachter stond een lange tafel met allemaal kleurrijke knutsel spulletjes. De kinderen vonden het er zeer aantrekkelijk uitzien- nadat ze binnen waren gekomen begonnen ze gelijk heel enthousiast te tekenen en te knippen en te plakken. onder de bezielende begeleiding van Jeannette, Astrid van der Neut, Lynn Schuurs, Eva Hageman, Lieke van der Ree, Annemarie van der Werf (Pedagogisch medewerker)en andere medewerkers uit het ziekenhuis

ouroubouros 3

De figuren (‘kinderen’) die ontstonden waren kleurrijk en uniek en zouden mee gaan doen in de voorstelling. Een groot licht doorlatend projectiescherm, een ingenieus bouwwerk, werd van achteren belicht. Zowel de gemaakte figuren, de spelers als de decors werden er op zichtbaar. Er werd ook live gezongen en gemusiceerd. De kinderen gingen vol aandacht mee in het verhaal. De reactie van de kinderen was enthousiast toen hun eigen gemaakte figuren mee gingen doen in het verhaal. Na het verrassende eind mochten de kinderen achter de schermen kijken en meedoen op het projectie scherm met hun eigen gemaakte figuren en kregen ze een toversteen. Ze vonden het geweldig!

Een van de ouders vertrouwde me toe “ zo wordt het naar het ziekenhuis gaan feestelijk en dragelijker voor de kinderen” De kunstenaars waren blij dat ze voor deze groep kinderen mochten werken. De medewerkers van het ziekenhuis hadden eveneens genoten en vonden het zeer geslaagd. Ik zou het heel leuk vinden als deze voorstelling vaker wordt gespeeld en meer kinderen hiervan zouden kunnen genieten.

Diederik van Leeuwen  ourobouros 4

Datum:
Categorie: Bijzondere activiteiten
Tags:

Comments are closed.