Schildermiddag Sophia kinderziekenhuis Rotterdam 24 september 2014

Woensdag  24 september zijn we in het Sophia kinderziekenhuis wezen schilderen. Aangezien we niet erg veel kunstenaars hadden die konden helpen, hebben we deze keer weer op schilderdoekjes geschilderd.

Vanuit het ziekenhuis was er een prachtig vrolijk decor neer gezet met een troon van een  stoel. Ansjel heeft de middag geopend door het lezen van het verhaaltje ter inspiratie.

Op de verdiepingen boven hebben er 9 kinderen geschilderd.

Beneden waren er 14 aan het schilderen en zodra een kindje klaar was werd het plekje gelijk opgevuld door een ander kindje. Het thema was deze keer vanuit het ziekenhuis bedacht:

Als jij de baas van het ziekenhuis zou zijn, hoe zou jouw ziekenhuis er dan uit zien.

Een thema dat erg tot de verbeelding van de kinderen sprak en prachtige doekjes heeft opgeleverd. Ook hadden we uiteindelijk toch nog voldoende mensen om te helpen. Super fijn dat Gerard en Marcel op het laatste moment nog in de auto zijn gestapt zodat ook deze middag weer een succes kon worden.

Voor alle kinderen worden door stichting maMmi wenskaarten gemaakt, die later worden gegeven aan de kinderen. I.v.m. de concentratie van de kinderen en kunstenaars heb ik gevraagd of de tv uitzending iets minder aanwezig kon zijn.

Volgende keer een begin met praten en muziek en een einde, maar daartussen rust en ruimte voor concentratie en kleur.

Sophia 03 Sophia 02

 

 

 

 

Groetjes Esther Pieterse

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.