Kunstwens met Sarah

In oktober 2014 ben ik bij Sarah geweest en haar broertje Nick. Zij waren aangemeld via Rita de psychologe uit het ziekenhuis. Dit was de eerste keer voor mij om voor stichting Kunstwens op pad te gaan  en had daar veel zin in.

De kinderen gooiden de deur open toen ik kwam en zaten gelijk aan tafel om te starten. Eerst hebben we zo even kennis gemaakt met elkaar, en koffie gedronken met moeder erbij.

We hadden met elkaar bedacht dat ik een verhaal zou voorlezen en dat Sarah en Nick ,wat zij het mooiste uit het verhaal vonden, mochten gaan schilderen. Zelf had ik 2 panelen en acrylverf meegenomen.

Het verhaal ging over een rups die een vlinder werd en het gezamenlijke plan was snel klaar ! Sarah schilderende een meisje in een landschap, met hoog in de lucht een vlinder. Nick maakte een bodem waarop hij zelf stond met veel zwaarden, tegenover hem een draak die dit ook had. De bedoeling van hen was om de schilderijen als ze droog zouden zijn, aan elkaar te lijmen. Daarna komen ze in de woonkamer te hangen.

Als verassing nog een toverkras blok meegenomen, waarbij de verassing is wat er tevoorschijn zou komen. Enthousiast werd hier aan begonnen. De morgen was snel om zo, we hebben met elkaar de fijne ochtend afgerond. De vraag kwam of ik nog eens langs zou willen komen….

Nou wie weet !  Zelf zie ik terug op een geslaagde morgen. Later van moeder nog een app gehad als bedankje met nog foto’s.  Voor herhaling vatbaar.

Harte groet,foto 5   foto 3 foto 2

Ineke Ruiter-Nijdam

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.