Schildermiddag LUMC Leiden 22 april 2015

Op 22 april 2015 hebben we in Leiden geschilderd op de Ronald Mac Donald daktuin en op de afdelingen. We waren uiteindelijk gelukkig toch nog met genoeg kunstenaars wat even spannend was of dat nog ging lukken. Gelukkig zijn er weer wat nieuwe mensen die de tijd hadden om zich in te zetten voor deze bijzondere middag.

Na een welkome ontvangst van onze gastvrouw op de daktuin en even kort voorstellen aan elkaar zijn we begonnen met alles uit te pakken en klaar te zetten.

In het begin was het rustig wat kinderen betreft en een hele organisatie om alles binnen het ziekenhuis te inventariseren wie wat en waar wil of gaat doen? Uiteindelijk hebben er in het ziekenhuis op de afdelingen 12 kinderen mee geschilderd en hebben we voor de kinderen die op dat moment niet konden, schilderdoekjes achtergelaten. Op de daktuin was het ook een gezellige bedoening begeleid door onze nieuwe krachten.

Bij de afsluiting hoorde ik dat er een meisje werd opgenomen in het ziekenhuis. Met grote ogen van de angst werd ze door de gangen gereden. Op het moment dat ze ons bezig zag,werd de blik anders “hé dat is leuk wat ze aan het doen zijn”.  Dat zijn toch de waardevolle momenten van zo een dag!

Er zijn ook weer erg mooie werkstukjes gemaakt waar zichtbaar van werd genoten. Drukke dag maar heerlijk dat we het weer voor elkaar gekregen hebben , iedereen bedankt voor jullie inzet, Super!

Leiden 01Leiden 03Leiden 04Leiden 05Leiden 07

 

 

 

 

Vriendelijke groet, Esther Pieterse

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.