Kunstwens met Yasmine

Donderdagochtend 19 maart 2015 ging ik langs bij Yasmine (10 jaar) voor haar kunstwens. Ik kwam een behaaglijk warme en knusse kamer binnen waar Yasmine al op mij zat te wachten aan haar tafeltje. Ze had er zichtbaar zin in en ook haar broertje Tamin (3 jaar) was erg enthousiast om aan de slag te gaan.

Nadat ik alle spullen op de grond had uitgestald konden Yasmine en Tamin uitzoeken waar ze mee wilden werken. Het werd voor beiden een schilderdoek en acrylverf. Yasmine wilde een schaatsende prinses schilderen en Tamin Cars. Yasmine heeft heel zelfstandig haar schilderij gemaakt. Eerst een schets met potlood en daarna heerlijk met de verf aan de slag. Secuur en netjes heeft ze haar schilderij tot een topstuk gemaakt en ook Tamin heeft met veel toewijding een heuse rode Cars auto geschilderd.

Tussendoor werden wij door moeder verwend met heerlijke hapjes.

Terwijl de schilderijen lagen te drogen hebben beiden met kleurpotloden tekeningen ingekleurd. Yasmine vlinders en Tamin huizen. Een stuk karton, dat  als achtergrond zou gaan dienen, moest eerst nog beschilderd worden. Yasmine voor haar vlindertuin en Tamin voor zijn dorp. Daarna alles uitgeknipt en vervolgens op een reeds beschilderd stuk karton geplakt. Bij Yasmine werd het een fladderige vlinderboel en Tamin had een prachtig knus dorpje gemaakt. Dit alles werd nog eens extra versierd met glitters, glanzend papier en gekleurde tape.

Het was een prachtige en kleurrijke ochtend. mn 118

hartelijke groeten,

Yvonne Rozemeijer

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.