Schildermiddag LUMC Leiden 9 september 2015

Het was een stralende dag op 9 september in Leiden. Niet alleen buiten, maar ook binnen in het LUMC. Samen met 8 vrijwilligers hebben we een bijzondere dag kunnen neerzetten. Een jongen mocht lekker buiten op de daktuin schilderen, en genoot hier zichtbaar van. Wat een eindeloze concentratie. Naast hem gingen ook binnen op de Daktuin kinderen aan de slag met wensdozen maken. Ze hebben ze prachtig geschilderd en al snel ontstond er een feestelijke sfeer. Hun favoriete figuren werden uitgebeeld en geïnspireerd door de gene die naast elkaar zaten werd het aangevuld met hartjes en mooie luchten.

Niet alleen beneden binnen en buiten werd er genoten van de kleuren ook boven op heelkunde zijn een flink aantal kinderen aan de slag gegaan. Voor de kinderen die in de boxen lagen hebben we doekjes achter gelaten om op een ander tijdstip ook iets moois te kunnen gaan creëren. Super fijn dat we genoeg kunstenaars hadden om deze dag tot een succes te maken!

Ook stichting mammie was weer van de partij deze keer . En gaat voor alle kinderen ook nog is prachtige kaarten maken van hun werkstukjes . Mooi om te zien dat je ernstig ziek kan zijn en toch het even kunt vergeten door middel van kleur en fantasie!

Iedereen bedankt voor jullie inzet!
Esther Pieterse

Vanuit het LUMC geplaatst:

Schilderen op doek of op een houten wensdoos! Of je nu naar de Daktuin kunt komen, op je kamer moet blijven, of met je bed op het terras van de Daktuin staat (omdat je niet te dicht bij andere kinderen mag komen): als Stichting Kunstwens naar de Daktuin komt, zijn alle kinderen kunstenaar! Veel plezier en prachtige resultaten dank je wel voor de kleurrijke middag!

 

 

Leiden 02

Leiden 03

Leiden 04

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.