Kunstwens met Thijmen

Op woensdagmiddag 23 maart 2016 mocht ik  namens Stichting Kunstwens schilderen met Thijmen Lak. Thijmen is een jongen van 8 jaar, Odille zijn zusje van 6 jaar wilde heel graag meedoen. Toen ik aan belde stonden beide kinderen vol spanning in de hal en deden de deur open. Ze gaven mij netjes een hand en riepen naar papa dat ik er was. Voor mijzelf was het ook spannend, ik had nog niet eerder voor Stichting Kunstwens een huisbezoek gedaan.

Met de kinderen samen hebben we eerst overlegd wat, hoe en waarop we wilden schilderen. Mama was in tussentijd ook thuisgekomen en was overduidelijk blij voor Thijmen en Odille. Thijmen houdt van Superman, Spiderman en de brandweer….we gingen een brandweerauto schilderen. Vanuit wat ik gewend ben te doen, wilde ik eerst de kinderen in de stemming brengen, middels een verhaaltje…toen Thijmen begreep dat het verhaal bijna uit was….zei hij plots…”mogen we nu schilderen?”

Eindelijk. Eerst de ezeltjes….de lijstjes met echt doek…drie kleuren…ze mochten beginnen. Als je Thijmen2er dan zo helemaal klaar voor bent…pff..hoe nu verder…. Daar verscheen een wiel….en zo geleidelijk aan werd ook bij Odille de schildering opgebouwd. Ze waren trots dat ze met de drie kleuren meerdere kleuren konden maken. Odille wilde een brandweerman erbij en voor het gezicht had ze roze nodig….gelukkig had ik wit bij me. Rood en wit…..als echte kunstenaars bekeken ze hun werk na afloop.

Mooi dat kinderen blij kunnen zijn door zelf actief te zijn.

Marcel Martin

 Thijmen1

 

 

 

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.