Kunstwens met Tom

Op 19 november ben ik bij Tom (4 jaar) en zijn broers Mees (7 jaar) en Nout (1,5 jaar) geweest. Tom is een knulletje met het syndroom van down. Hij is dol op dieren, trekkers en de serie Zandkasteel. Er lijkt met deze vrolijke vent niets aan de hand, maar Tom heeft een hersentumor die hem ongeneeslijk ziek maakt.

Als ik aan kom rijden doen Mees en zijn vader de deur voor mij open. Mees roept meteen uit dat hij er zo’n zin in heeft! Een beter welkom is voor mij niet mogelijk. Na wat met de familie te hebben gedronken begint het grote feest. De jongens krijgen echte kunstenaars schorten aan en ik haal verf tevoorschijn in de mooiste kleuren. En lijm, glitters en lintjes… We gaan samen een groot schilderij maken!

Tom is dolenthousiast en schildert niet alleen verschillende kleurtjes op het doek maar ook op zichzelf. Hij lijkt zelf wel een kunstwerk! Mees gebruikt de sjablonen die ik vooraf gesneden heb. Hij schildert sterren, een zandkasteel en een trekker op het grote doek. Op twee kleine doekjes schildert hij een hart en een ster. Nout doet mee met zijn broer Tom en hij zet verfstreken op het grote schilderij.

Tom, Mees en Nout hebben samen een prachtig kunstwerk van onbetaalbare waarde gemaakt.
Een herinnering voor altijd!

Elles Kolle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.