Schildermiddag LUMC Leiden 5 April 2017

Samen met 5 kunstenaars en 3 vrijwilligers vanuit het ziekenhuis hebben we op 5 April een schildermiddag georganiseerd in het LUMC in Leiden op de Daktuin aldaar. Pauline Hupkens heeft de Daktuin onder haar hoede genomen omdat ze voor de eerste keer mee was in Leiden . Ze heeft daar geschilderd met 6 kinderen. Twee zusjes zijn gaan zitten en zijn in een prachtige concentratie terecht gekomen, ze zijn begonnen en pas gestopt toen het helermaal perfect was. Nou en dat is zeker gelukt! Echt weer prachtige werkstukken zijn er gemaakt.

Op de afdelingen was er een hoop vraag om te komen schilderen, in totaal hadden er 14 kinderen zich opgegeven; 8 kinderen die op afdeling strand liggen, 4 kinderen van afdeling bos en een jongen van de I.C. Aangezien niet alle kinderen in staat waren om te schilderen op het moment dat we langskwamen, hebben we voor hun schilderspulletjes achtergelaten zodat ze op een tijdstip dat ze zich lekkerder voelen alsnog kunnen gaan schilderen.

Stichting Mammie was ook weer aanwezig en heeft de foto’s gemaakt om voor de kinderen weer ansichtkaarten te gaan maken. Het was een lange en bijzondere dag voor iedereen, maar wat een prachtig resultaat hebben we weer samen neer gezet… die blije en trotse gezichtjes dat is waar het om gaat.

Vriendelijke groet,
Esther Pietersen

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.