Schildermiddag LUMC Leiden januari 2018

We waren we in het LUMC in Leiden voor de schildermiddag.
Er waren op de daktuin deze keer geen kinderen die mee konden doen i.v.m. de voorzorgsmaatregelen.
We zijn allemaal individueel gaan werken op afdeling Strand en afdeling Bos.
Eerst zijn de voorzorgsmaatregelen goed doorgenomen, en kwam de vraag vanuit het ziekenhuis dit voortaan ook in de draaiboekjes op te nemen.
Met mondkapjes, handschoenen en pakken aan waren we er klaar voor.
Op afdeling strand is geschilderd met Nisa van 13 jaar, met Emma van 8 jaar en haar beste vriendinnetje, Imraan van 6 jaar, Adri van 6 jaar, Angela van 9 jaar en Gabriella van 16 jaar.
Op afdeling Bos hadden Melle en Sem van 12 en 11 jaar zich opgegeven maar konden ze uiteindelijk toch niet mee doen.
Voor zover het kon heeft Miranda van Stichting Mammie weer foto’s gemaakt van de werkstukjes om er ansichtkaarten van te gaan laten maken.
Zelf heb ik met Emma en haar beste vriendinnetje geschilderd. Ze hebben allebei en schilderij voor elkaar gemaakt. Erg indrukwekkend deze twee vriendinnen, zoveel liefde dat er vanuit ging. Er was ruimte voor fantasie, we hebben gelachen, echt heerlijk om te zien dat Emma weer even echt zichzelf kon zijn en genoot van het moment. Haar vader kwam me bedanken voor de glimlach op het gezicht van zijn dochter wat hij al lang niet meer gezien had.
Ook de andere hebben mooie momenten meegemaakt met de kinderen, iedereen is met een goed gevoel weggegaan.
Omdat er veel tijd in de voorbereidingen is gaan zitten zijn we langer bezig geweest en stapte we uiteindelijk om half 6 in de auto. Samen met Monika en Miranda hebben we daarna bij mij thuis gegeten om gezamenlijk deze toch wel erg indrukwekkende middag te laten bezinken.

Dankbaar gezond te zijn, dankbaar deze middag te hebben kunnen doen.
Esther Pieterse

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.