Kunstwens met Lisa

Omdat er op de weg naar Amsterdam geen files waren, belde ik een half uur te vroeg aan bij het huis van Lisa. Ik werd hartelijk verwelkomd en het was maar goed dat ik te vroeg was, want Lisa (6 jaar) had zich zo verheugd dat ze bijna niet meer kon wachten.. Samen met haar moeder (Anna) hielp ze me met uitladen. Omdat Lisa’s gezichtsvermogen achteruit gegaan was door een hersentumor kozen we voor een groot doek, zonder natuurlijk die reden te vermelden. Het doek was bijna even groot als Lisa en dat vond ze fantastisch. Nadat we voor een goede plek en de juiste hoogte hadden gezorgd en uit voorzorg iets op de  mooie houten vloer hadden gelegd, konden we gaan schilderen. Om te beginnen koos Lisa  groenen en blauwen. Rechts schilderde ze een vuurspuwende krokodil met een zwaard, de vlammetjes gingen sierlijk door het hele schilderij. De vogeltjes die dichtbij waren kregen een hitteschild. Later kwamen er allemaal zonnetjes om de krokodil heen omdat de krokodil niet zo aardig was.  
Lisa had voor ons chocoladetaart gebakken met aalbessen. De taart was heerlijk.  Ze vertelde hoe je “chocolaatjes” kon maken: eerst smelt je de chocolade, dan giet je deze in harte vormpjes en laat je ze afkoelen, simpel hè.
Ik kon moeder overhalen om ook een schilderij te maken, wat haar goed af ging. Ze schilderde een zeezicht waar de zon door de donkere wolken heen brak. Toen Lisa’s  oudere zusje uit school kwam maakte ze ook een mooi schilderij. Na afloop hielpen ze alle drie om de spulletjes weer in de auto te zetten. Ik werd hartelijk bedankt. 
Deze middag werkte weer als een echte zonnestraal, het was een waar feest. Ik sta er iedere keer weer versteld van hoe bijzonder het creatieve proces werkt.

Diederik van Leeuwen

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.