Schildermiddag UMCG Groningen

Stichting Kunstwens heeft woensdag 23 februari 2011 een schildermiddag gehouden in het UMCG te Groningen. Het was fijn om hier weer na een langere periode van afwezigheid te zijn. Dit kon mede door de fantastische inzet van onze coördinator voor Groningen, Feike v.d. Boom  en Werkgroep Goededoelen Haren ( project Samen Werken ).

De bedoeling was dat de kinderen rond 14.45 uur in de patio van de Beatrix kliniek binnen zouden druppelen om rond 15.00 uur te beginnen. De kinderen waren echter zo enthousiast dat zij al om 14.30 uur aan de klaargezette tafels gingen zitten en meteen aan de slag gingen. Toch was er rond 15.00 uur een verhaal door Feike v.d. Boom, kunstenaar van Stichting Kunstwens, die vertelde voor alle zekerheid een verhaaltje over het Forum om de kinderen die nog geen idee hadden wat zij zouden willen schilderen op weg te helpen.

De hele schildermiddag was het een komen en gaan van kinderen en ouders/verzorgers. Want ook voor hen is het heel plezierig dat hun kind ( en broertje/zusje ) zo veel plezier hadden.

Meer dan 30 kinderen hebben mee gedaan, ook een aantal kinderen dat niet naar de patio kon komen. Voor deze laatste groep zijn een aantal kunstenaars naar de kamers van de kinderen geweest om daar met hen te schilderen.

Er zijn meer dan 35 kunstwerkjes gemaakt en de middag stond helemaal in het teken van blije kindergezichtjes.

Wij hopen nog vele schildermiddagen te kunnen houden in het UMCG.

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.