Schilder/speksteenmiddag UMC Utrecht

Utrecht ligt in Marokko!

Nou ja, voor één middag dan…. Op woensdag 26 oktober 2011 hing er in het Kindertheater van het Wilhelmina Kinderziekenhuis wel een héél apart sfeertje…er stond een grote troon met een prachtig gewoven doek erover in sprankelende kleuren; het was er een beetje donker en overal stonden kleine gekleurde lantaarntjes. Op de achtergrond klonk Marokkaanse muziek….Nadat alle kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes binnen waren gekomen en een plekje hadden gevonden, werd er een mooi verhaal verteld. Een verhaal over een Marokkaans meisje, dat gewend was álles te krijgen wat ze maar wenste. Totdat haar vader op een dag besloot dat ze er heus niet slechter van werd als ze leerde zelf voor haar zaakjes te zorgen! Het meisje ging, verontwaardigd, op pad met de opdracht om een kunstenaar te zoeken die voor haar kamer iets moois zou kunnen maken.
Zo kwam zij terecht in het atelier van zowel de kunstschilder als de beeldhouwer, met een verrassende uitkomst tot gevolg. De oude tovenaar die zich buiten op straat verstopt had, liet het haar zien: die naarstig gezochte kunstenaar, was zij zelf!
Na dit inspirerende verhaal ging iedereen direct lekker aan de slag, in zowel de beeldhouwhoek als aan de schildertafel. Er werden prachtige regenboogdoekjes beschilderd (zoals het meisje in het verhaal deed, op slangenbezweerdersmuziek!) en van speksteen werden er kikkers en schildpadden gemaakt. Er werd, vaak met de tong uit de mond, geschuurd en geveild totdat van de ruwe stenen slechts prachtig gladde vormen overbleven.
Een zeer geslaagde middag met een grote opkomst!

Datum:
Categorie: Vertellingen
Tags:

Comments are closed.