Kunstwens met Christine

Door Jacqueline van der Zalm.

Ongeveer februari 2012, werd ik door de coördinator van Stichting Kunstwens, Juul Hodes, benaderd of ik een individuele kunstwens wilde uitvoeren met een meisje van 6 jaar uit Heemstede. Voordat ik met Christine aan het werk ging, heb ik telefonisch contact met moeder opgenomen om me af te kunnen stemmen op de wensen van Christine. Christine is de jongste van vier meiden en houdt erg van knutselen. Volgens moeder is Christine een echt ‘meisje meisje’ wat betekent dat ze van veel roze, harten en prinsessen houdt. Verder is Christine een vrolijk open meisje en geniet het gezin. We maken een afspraak voor woensdagmiddag 7 maart.

Die middag toog ik, in de stromende regen, met een doek, verf, roze harten, strikken en glitters richting Heemstede. Christine blijkt in een prachtig groot huis te wonen. Het is even zoeken in welke ruimte we kunnen gaan werken maar besluiten dat dit de speelkamer wordt. Ik ervaar Christine inderdaad als een vrolijk meisje dat zegt wat ze wil, ze heeft een sterke en positieve energie. Ik begin met het voorlezen van een verhaal over een koningin die niet kon kiezen, een boek met veel roze, taartjes en jurken. Christine geniet van het verhaaltje. Dan gaan we schilderen, Christine mag kiezen wat ze gaat maken en welke kleuren ze gebruikt. Ze schildert een prinses met een huis en een feestslinger van harten en glitters. In het gras plakt ze stoffen bloemetjes die ik heb meegenomen. Behalve een randje goud, vliegen er ook glinsterende vlindertjes om de prinses. Uit het doosje met glitters, kiest ze ook een roze vlinder die ze de volgende dag in haar haar wil doen.
Na zo’n twee uur met Christine gewerkt te hebben, neem ik afscheid van Christine en haar ouders. Het was fijn om met haar geschilderd te kunnen hebben.

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.