Kunstwens met Amber

Maandag 06 februari 2012 schilderen met Amber ( 7 jaar).

Amber zat al te wachten en had veel zin om te schilderen.
Ik had de keuze gemaakt om twee kleine doekjes en een groot doek mee te nemen wat achteraf heel goed uit kwam. Amber houdt van roze en heldere kleuren en glitters. Amber kiest het grote doek om mee te beginnen. Ze kiest zorgvuldig haar kleuren en weet heel goed wat ze wil. Er ontstaan vele mooie kleuren en vormen op het doek.
Moeder zei; “ We hebben echt met een kleine Herman Brood in dop te maken”. Dan ineens horen we; “Klaar!!! Oké en nu”?
Amber wil nog wel een klein doek ze begint gelijk en er ontstaat een vlinder met heldere kleuren en dan ineens gaan alle kleuren door elkaar en de vlinder wordt ondergedompeld in poep volgens Amber .
Moeder vertelt dat de laatste tijd als Amber niet weet/wil of??? dan schrijft kliedert Amber het woord poep en waarom???? Ook voor moeder is dit onduidelijk.
Amber wil graag nog een schilderij maken. Ik spreek met haar af dat dit een werk mag worden zonder poep, dit vindt ze goed. We tekenen haar handen op doek en Amber schildert haar handen. Door haar motoriek gaat het wat moeilijk en ze begint een beetje te kliederen. Ik stel voor om met goud-/zilver- en koperverf haar handen in te smeren om zo haar handafdruk op het doek te zetten.
Ik stel voor om dit samen met moeder te doen. Die wil graag. Moeder schildert Amber haar handen vol met goud-, zilver- en koperverf en ze maken samen prachtige afdrukken op het doek. Ook de vlinder krijgt zilver op de vleugels .
Reactie van moeder; “de ondergedompelde “poep” vlinder is weer tot leven gekomen en Herman brood is nu ook meer waard op een veiling en de handjes die zijn super leuk geworden”. De randen van de doeken hebben we ook nog een gouden randje gegeven. Het geheel is een prachtig drieluik geworden gemaakt door een bijzondere kunstenaar die AMBER heet .

Deze kunstenaar heeft intens gewerkt en genoten.
Ik dank Amber en ouders voor deze ontmoeting.
Riet Blanke

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.