Kunstwens met Corné

Op 23 februari 2012, net even na drieën kwam ik aan bij het huis van Corné. Corné (10 jaar)stond bij de deur te luisteren of ik er al aan kwam. Door zijn stofwisselingsziekte is hij blind geworden.
Van te voren had ik al met Corné’s moeder besproken of vilt maken iets voor Corné zou zijn. Omdat het bij vilt maken veel op voelen aankomt en je ook goed 3 dimensionaal kan werken leek het ons heel geschikt. Ik had gehoord dat Corné erg van leeuwen houdt en vooral de kleur geel erg mooi vind. Ik had dus in ieder geval een heleboel verschillende kleuren gele wol meegenomen.

Ik werd hartelijk verwelkomd door Corné, zijn moeder, oma en broertje.
De tafel in de achterkamer was al vrij gemaakt dus daar konden we aan het werk gaan.
Na mijn uitleg dat vilt gemaakt wordt met wol, water, zeep en de wrijving van je handen heb ik verschillende soorten wol laten voelen en 3d- proeflapjes met bv grassprieten die eruit steken, bloemen of draden.

Daarna gingen we aan de gang met het lostrekken van de wol, nog best moeilijk want hoe harder je trekt hoe moeilijker dat gaat. Maar met een beetje hulp lagen er al snel 2 lagen wol op het werkblad en toen kon eindelijk de vorm van een leeuw neergelegd worden. Corné wilde precies weten waar welke kleuren kwamen en hij wilde dat de leeuw op een leeuwen rots zat met boven hem een blauwe lucht.

Toen moesten er eerst manen en een echte leeuwen staart gemaakt worden, waarbij iedereen aan het werk werd gezet. Door de wol nat te maken met zeepwater en te rollen alsof je een kleisliert maakt kregen we al snel mooie manen en een prachtige staart met een echt donkerbruin kwastje. Deze werden op de goede plek op de leeuw gelegd en zo kon het geheel aan elkaar gevilt worden.

Het was heel gezellig en knus om zo met z’n allen mee te helpen aan het kunstwerk van Corné. Toen alle kanten stevig genoeg gevilt waren kon de zeep uitgespoeld worden en het werk drogen maar niet voordat de leeuw snorharen had gekregen van stukjes touw en mooie ogen en een neus uit oma’s knopendoos.
Het was mijn eerst kunstwens en ik vond het best een beetje spannend, maar alles verliep zo natuurlijk en ontspannen dat ik met veel voldoening deze kunstwens heb vervuld en na afloop kreeg ik ook nog een mooi bosje tulpen mee naar huis.

Heleen van den Hooven
viltvormgeefster

Datum:
Categorie: Verhalen
Tags:

Comments are closed.