Nog een extra gift van de Rotary Club Dordrecht voor Kunstwens

Een geweldige actie door de Rotary Club Dordrecht. Zij  heeft op 29 augustus 2012 een evenement georganiseerd genaamd `Krijten voor Kinderen`. Voor de opbrengst van dit evenement is Stichting Kunstwens gekozen als goed doel.
Krijten voor Kinderen vond plaats op woensdagmiddag 29 augustus op het Statenplein in Dordrecht.
Tussen 13.30 en 17.00 uur waren alle kinderen van 5 tot 11 jaar welkom bij een super gezellige en vooral creatieve stoepkrijtmiddag ( er werd gekrijt op kartonnen platen ).
In de vroege morgen werd er al opgebouwd. Er was naast krijten van alles te doen voor de kinderen, een springkussen, een schminckhoek, een krijttheater, een workshop circus, een suikerspinkraam, drinken, krentenbollen te veel om op te noemen. De sfeer was mede door het fantastische weer geweldig. Er werd gekrijt of het een lieve lust was. De opkomst was enorm, meer dan 750 kinderen zijn er deze middag geweest. Naast de organisatoren van de Rotary was ik er met 3 kunstenaars van Kunstwens, Paulien van der Kruijf, Ursula Lachniet, Cintha Zwinkels en onze coördinator individuele kunstwensen Juul Hodes om de kinderen bij het krijten te begeleiden en de ingeleverde tekeningen te jureren. Dat was nog een hele klus want er waren zoveel mooie tekeningen gemaakt. Aan het einde van de middag werden een paar krijttekeningen geveild en werden de prijswinnaars van deze middag bekend gemaakt.
Als klap op de vuurpijl mocht ik voor Kunstwens een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 4000.-. Dat bedrag zal nog worden verhoogd met de dagopbrengst van de suikerspin en de geveilde krijttekeningen.

We kunnen terugkijken op een fantastische dag.
—–
Op 29 januari 2013 was Kunstwens te gast bij een vergadering van de Rotary te Dordrecht waar wij na een warm welkom een verdiepend gesprek hadden over de activiteiten van onze stichting.
Oprichter en kunstenaar Diederik van Leeuwen bracht een mooi verhaal en het beeldmateriaal was een waardevolle aanvulling daarop. Deze avond wachtte ons nog een verrassing in de vorm van een cheque, een extra gift van € 800,- als opbrengst van de geveilde tekeningen en de suikerspin. Daarmee komt het totaal van “Krijten voor Kinderen” op een prachtig bedrag van € 4.800,-

Rotary Dordrecht dank jullie wel voor jullie initiatief, inzet en organisatie. Wij kunnen door jullie donatie met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Yvonne van Delft

Datum:
Categorie: Bijzondere activiteiten
Tags:

Comments are closed.