“Love of mine I’ll be close behind

Our hands clasp so tight

waiting for a hind of a spark”

Voor de kunstwens van Amber mocht ik een sculptuur maken van de handen met ouders en broer in elkaar gesloten. Via het Sophia Kinderziekenhuis werd Amber doorverwezen naar stichting Kunstwens en waren meteen verkocht toen ze mijn vorige sculpturen van handen voorbij zagen komen. 

Hoewel het fysiek met Amber beetje bij beetje minder gaat en zich snel vermoeid voelt laat Amber tijdens het maken van de mal haar creatieve geest, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en innerlijke kracht zien. Amber weet wat ze wil en dat is mooie eigenschap om te zien stralen.

Bij thuis komst heb ik meteen het gips in de mal gegoten. Ik wilde deze sculptuur zo snel mogelijk af hebben in de hoop dat Amber het zelf ook nog met eigen ogen kan zien en van kan genieten. Dit is gelukt! Ik heb nog nooit zo snel een sculptuur tot een eindproduct bewerkt. Binnen 4 dagen heb ik het beeld terug naar Amber kunnen brengen.

Amber was sprakeloos in het begin, het was zo goed gelukt en mooi geworden. Kleine details zijn zichtbaar gebleven wat het sculptuur nog sprekender maakt. Om het sculptuur bescherming te bieden mag Amber een kleur in vilt uitzoeken, Amber kiest voor licht blauw, omdat dit mooi en rustig oogt. Waar het sculptuur een plekje krijgt, is nog niet uitgesloten. Voor nu is zijn plekje bij de mantel van de schoonsteen, zodat iedereen hem goed kan zien vanaf de bank.

Het mooie vind ik dat de familie bezig is met zoveel mogelijk mooie herinneringen sparen en ik geloof dat het maken/ontvangen van het sculptuur ook een plekje in dit lijstje heeft gevonden. 

Made with Love,

Liefs, Zaza Volkers 

@Beeldendheart – Beeldend HéArt