Werkwijze

Ben je u een ouder, vriend of professional in het veld van een ernstig ziek persoon en weet u van zijn of haar kunstwens of behoefte aan rustige afleiding middels een kunstzinnige activiteit, meld dit dan aan via meld kunstwens of stuur direct een bericht aan info@kunstwens.nl.

Is er sprake van spoed, geef dit duidelijk aan want wij kunnen adhoc handelen indien nodig.

Onze landelijke coördinator of één van de regio-coördinatoren zal navraag doe naar de situatie van degene voor wie u een aanmelding hebt gedaan en zoekt met deze informatie een zo passend mogelijke kunstenaar in de regio. Elke kunstenaar werkt volgen

s de voorwaarden opgesteld door Stichting Kunstwens. Een kunstenaar komt naar de plek waar hij of zij zal werken met die persoon, dit kan aan huis of in een ziekenhuis of als de omstandigheden het toelaten kan dit ook in het atelier van de kunstenaar.

Als een kunstenaar beschikbaar is gevonden dan koppelt de coördinator de contactpersoon en kunstenaar aan elkaar voor het maken van een afspraak. Kunstenaars die zich hebben aangesloten bij Stichting Kunstwens zijn zich bewust van de grillige situaties waar zieke volwassenen en kinderen zich vaak in bevinden. Afspraken kunnen elk moment uitgesteld, afgezegd of verplaatst worden.

Na afloop van de kunstwens worden, met toestemming van de maker, een verslag en foto’s op de website geplaatst.


Vervulde wensen

Hier kunt u alle verslagen van recent vervulde wensen lezen en bekijken.

 

Een voorbeeld van een reactie van de moeder van Wout (kunstwens in 2023):

Wow, wat een middag hebben Wout en ik gehad. Een warm welkom door Klasina, ik heb ter plekke besloten mijn drukke programma om te gooien en mocht in luie stoel in de tuin met wat lekkers en een heerlijke verse muntthee uit haar eigen tuin zitten. Door enthousiaste geluiden uit het atelier toch maar gaan gluren om het hoekje en was er ontroerd door. Een genietende Wout , zo druk bezig met creëren van een mooi kunstwerk, de warme , liefdevolle aanwezigheid van Klasina die precies aanvoelde wat Wout nodig heeft, het was zo mooi hen zo samen bezig te zien. Wout vooral actief, Klasina op de achtergrond aanwezig met af en toe met kleine tips of adviezen. Ik ben niet meer naar buiten gegaan, maar mocht stilletjes meekijken.  Het resultaat is prachtig!! Nu nog even drogen en dan mogen we het over een aantal dagen ophalen. Wout kwam enthousiast weer thuis. Vanavond hadden we het met de kinderen over wat het leukste was vandaag en dat wist Wout natuurlijk direct! Wout en ik waren beiden erg onder de indruk van vandaag. Ook voor mij als moeder voelde dit als een cadeautje. Onze dagen zijn zo gevuld met ziekenhuisafspraken, zorgen , regelen, etc en dit was ineens zo’n baken van rust:  alle zorgen even kunnen vergeten en genieten van kleuren, creaties, de prachtige ruimte van het atelier en van de lieve Klasina die op het laatst geloof ik evenveel onder de verf zat als Wout. Beiden geweldige kunstenaars! 

Wat hebben we een prachtige middag gehad, eentje die we niet snel zullen vergeten, mede door het prachtige kunstwerk wat hier straks in huis komt te hangen. 

Heel, heel hartelijk dank!! Hele warme groet, ook namens Wout,

Maartje


Aanmelden kunstwens

Samen met een kunstenaar een kunstwerk

maken als je ernstig ziek bent………

Een kunstwens is een unieke wens! Degene die een kunstwens krijgt, mag zelf kiezen wat hij/zij wil gaan doen.
Er zijn veel mogelijkheden: schilderen, boetseren, beeldhouwen, etsjes maken, een boekje leren schrijven en nog veel meer.
Wordt er iets speciaals gevraagd, dan kan dat meestal ook.

Voor vragen over een individuele kunstwens kun je onze landelijk coördinator individuele kunstwensen direct mailen via info@kunstwens.nl met een vraag, opmerking of belverzoek.

Caró van der Pluijm

Landelijk coordinator
Caró is landelijke coördinator en algemeen bestuurslid.… Lees Meer


Meld je hier meteen aan

voor een individuele kunstwens

 

    (*) deze velden zijn verplicht

    (*) deze velden zijn verplicht