Anoush heeft zelf deze kunstwens aangevraagd.
Anoush is 16 jaar en tussen zware behandelingen door kon deze kunstwens vervult worden. Haar wens was om haken te leren of met de naaimachine werken.
Tijdens ons telefonisch eerste contact gaf ik aan dat ik ook nat wolvilten aanbieden kon. Dat zag ze wel zitten.
We konden al snel een afspraak maken omdat de volgende kuur een paar dagen uitgesteld werd. Met een tas vol prachtige kleuren lontwol, voorbeelden en boekjes en andere atributen werd ik hartelijk ontvangen door Anoush en haar moeder Helene. Tijdens de koffie en kennismaking, liet Anoush mij zien dat ze via het internet heeft leren haken, prachtig. Daarna zocht Anoush uit wat ze wilde wolvilten, ze koos voor een tasje voor haar telefoon.
Op de tafel lag al een plastic kleed. En nadat ze kleuren had uitgezocht, kon het vilten beginnen. Na wat aanwijzingen van mij ging ze vol aandacht aan de gang, ik zag dat ze ervan genoot. Ze deed het allemaal heel goed, ook het nat vilten ( zorgen dat de wol goed in elkaar grijpt) wat best wel wat kracht vergt, ging haar goed af. Ondertussen wisselde haar moeder en ik herinneringen uit over het handwerken van vroeger op school. Ik werd uitgenodigd voor de lunch waar vader en broer bij aanschoven. Toen het tasje klaar was wilde Anoush er ook nog graag een koord aan. We besloten dat ik de volgende dag terug zou komen om een koord te maken. Het koord werd toch niet zoals bedoeld en het had ook best wel wat energie gekost. We spraken af dat ik thuis voor een koord of band zou zorgen.
Anoush dank je wel voor het vertrouwen en het delen van wat elke kraal betekende die aan jou lange kralenketting geregen was. Dankbaar dat ik deze kunstwens mocht vervullen.

Irene Zijlemaker