Eindelijk was de dag aangebroken om voor jou een Kunstwens in vervulling te laten gaan. Deze week heb je een stopweek van alle zware medicatie, wat er voor zorgt dat jij je naar omstandigheden eigenlijk wel goed voelde. Het perfecte moment dus om met jou iets leuks te ondernemen! 

Bij het voorafgaande telefoongesprek was nog niet duidelijk wat je graag wilde ondernemen, daarom s’ ochtends nog bij vader nagevraagd of je wensen inmiddels veranderd waren. Dit bleek niet het geval, maar jij was wel uiterst nieuwsgierig wat we zouden gaan doen. En heel eerlijk ik ook! Dus voor ons beide was het nog een grote verrassing! 

Daar ging ik dan met drie verschillende maten blokken papier, een kliederplank, tas vol tekenmateriaal, mn emmer charmotte klei, een tas vol spekstenen met bijbehorende attributen en een hoofd vol mogelijkheden onderweg naar jou. Jij zat al met smart te wachten, afwachtend keek je met een nieuwsgierig oog hoe ik als een ‘bepakte ezel’ en mn handen vol de woonkamer binnen kwam lopen. Je bleef nog even zitten in de heerlijke lounge stoel totdat ik gesetteld was. Ik had onbedoeld de tassen vol materiaal op jouw stoel aan tafel gezet, waardoor je iets wat verlegen aangaf dat je eigenlijk toch wel graag precies op dat plekje wilde zitten. 

Eenmaal uitgelegd wat ik aan spul bij mij had, was de keuze snel gemaakt! Jij wilde graag met speksteen werken, dat had je nog nooit gedaan. Zo dapper als je bent, zo ambitieus ben je ook! Aan een speksteen hanger had je niet genoeg, want er moest uiteraard ook een speciale speksteen houder bij! Want het is een bijzondere ketting, die moest een eigen plek krijgen! Een ere plekje. Echt iets unieks. Na elke steen grondig te hebben bekeken en kort gespiekt te hebben wel kleuren ‘er verstopt’ zouden zitten in de stenen, wist jij heel zeker zonder enige twijfel welke stenen je zou gaan bewerken. 

Er was bijna geen uitleg nodig, jij ging meteen aan het werk. Er was tenslotte een hoop te doen. Moedig begon jij met de grootste vijl. Deze bleek wat te zwaar voor je spierkracht dus bedachten we samen een oplossing, waardoor je toch zelf verder kon met jouw steen. Zelf een klein schaafwondje op je vinger, door de vijl, hield jou niet tegen. Pleister erop en gaan! En zo ging het, als een cheeta zo snel doorliep jij vliegensvlug, met zorgvuldige l precisie alle stappen om tot een eindresultaat te komen. Het vijlen vond jij het leukst, omdat hier power voor nodig is en je lekker kan duwen. Maar vooral omdat het je lukte om vet snel de vormen in de steen te krijgen die je voor ogen had. Het schuren met verschillende mate grof schuurpapier en het polijsten was minder favoriet, omdat dit snel ‘verveelt’ zo’n herhaaldelijk handeling.

Toch was de keuze voor speksteen de allerbeste, want langzaamaan maakte je geconcentreerde mimiek plaats voor een ontspannen glimlach op jouw gezicht. Wat een compliment was het om te horen dat jij er stiekem juist meer energie door hebt gekregen, want ik zou toch denken na 3 uur vol aan gaan en hard werken dat er eerder vermoeidheid om de hoek komt kijken. Jij opperde zelfs om s’avonds uit eten te gaan zoveel energie had je nog over! 

Echt wauw wat een moedige strijder en onwijs knappe doorzetter ben je! Wat een eer dat ik met jou iets moois en blijvends heb mogen maken. Om dit moment nog een extra plekje te geven in jouw verhaal, is er een kraal van mij aan jouw kanjerketting toegevoegd. Zo bijzonder! Niemand die dit nog van je af kan nemen en beste jij met deze sterke innerlijk kracht in je, denk ik dat je heel ver komen zal! Dat gun ik je van harte, want als er iemand is die het kan dan ben jij het! Daar ben ik van overtuigd. 

Lieve jij, wat was het mooi om jou zo trots te zien met je gemaakt ketting en bijpassende houder. 

Veel geluk ermee, veel liefs van mij! 

Zaza